2012. október 30., kedd

A hosszú haj titka I.- A haj helyes fésülése

Vajon ki a boldogabb,aki egész életében vár a csodára, vagy aki eléri a csodát?



Elérkeztünk utunk első állomásához.
A bámulatos haj az ápolásnál kezdődik. Higgyük el, hogy hajunk megköszönni,ha sokat törődünk vele.
Bővebben is fogunk foglalkozni a hajápolásával, de most a haj helyes fésülését szeretném bővebben bemutatni nektek.


Fésű vagy kefe? Műanyag,fém,fa? Szintetikus vagy természetes anyagú sörtéjű? Te tudod, hogy melyik a legkímélőbb?

Hajfésülési és kefélési tippek!




Napjainkban nagyon sokféle fésű és hajkefe kapható a boltokban, de nem mindig volt ez így. 

Tudtad?

Régen a 70-es, 80-as években örültek a fodrászok, ha egy nemzetközi rendezvényen hozzá tudtak jutni egy professzionális fésűhöz vagy hajkeféhez.

Néhány hajfésülési tipp:

·         Vizes hajat ne fésüljünk!-nagyon károsítja a hajszálakat,mivel a vizes hajszál a legsérülékenyebb. Ha nagyon muszáj,akkor bontó fésű. Én személy szerint, minden haj mosás előtt megfésülöm a hajam és muszáj vagyok utána is,mivel vékony szálú a hajam és a mosás után összeáll egy nagy csomóba,hiába balzsamozok.

·         Mindig fentről lefelé fésüljük a hajat, vagy hajoljunk előre és a tarkótól lefele!Ne erőltessük a fésülést,ha gubancos is tartsuk be a fentről lefelé elvet újra-újra ,amíg ki nem fésüljük.

·         A gubancos hajnak bontó fésűvel essünk neki!

·         Használjunk természetes alapanyagú eszközt! Legjobb a fa nyelű vaddisznósörtével rendelkező kefe, de ha nem rendelkezünk ilyennel akkor megteszi a lekerekített sörtéjű is.

·         Rendszeresen tisztítsuk a fésűnket és kefénket! Ma már lehet kapni kimondottan erre a célra előállított tisztítószert,de megteszi a meleg víz is.

·         Naponta legalább kétszer fésüljük ki a hajunkat! Úgy tartják, ha sokszor van fésülve a haj fényesebb lesz, én nem tartom igazán jó elgondolásnak,hiszen minden fésüléskor tépünk ki hajszálat és sérülnek is a hajszálak. De az igaz, hogy fényesebb lesz tőle a haj,mert eloszlik rajta a hajbőr zsír.

·         Kizárólag sajátunkat használjunk! Ha másnak az eszközét használjuk,akkor az ő hajáról lekerült szennyeződéseket átvisszük a saját hajunkra, ill. így könnyen terjednek a betegségek is.


Mindegyik fésűnek, kefének különböző funkciója van, de az se mindegy, hogy milyen hajtípusra használjuk az adott hajformázási eszközt. 

Ajánlatom:
Volumennöveléshez körkefe ajánlott ill. a klasszikus szellőző hatású kefe.



Te milyen hajtípussal rendelkezel?Vékony,vastag szálú? Dús,ritka? 
Nem tudod? Sebaj, kérj tanácsot tőlem!



FIGYELEM!

MEGALAKULT A HOSSZÚ HAJÚAK KLUBJA!!!
EZT TE TUDOD MEG ELŐSZÖR!
A FACEBOOKON ELÉRHETŐEK VAGYUNK!CSATLAKOZZ!

KATT ÉS LIKE!







Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése