2012. október 29., hétfő

Kezdjük el - A hosszú haj történelme

Ámulattal figyeled azokat a nőket,akik fénylő hosszú hajkoronával járnak-kelnek az utcákon?Szeretnéd,ha te is olyan figyelmet kapnál és annyi dicséretet?Lennél a hét mindennapján hercegnő?
Üdvözöllek a most induló blogomban, szeretettel várok minden hosszú hajra vágyó, esetleg már azzal rendelkező hölgyet. A természetesség a fő elvünk,semmi hajhosszabbítás és társai.

Ígérem itt minden kérdésedre megkapod a választ. 

Megtanítalak hogyan legyél bámulatos a mindennapokban, mit kell tenned, hogy te is a hosszú hajúak táborába tartozzál, hogyan ápold rakoncátlan fürtjeidet.


Tarts velem egy kis idő utazásra!


A hosszú haj mindig is a nők fontos csábítási eszközének számított. De mi a helyzet a férfiakkal?
A haj hosszúságának alakulása az ősidőkbe nyúlik vissza, a történelem során a haj hosszúságától ítélték meg az illető rangját,társadalmi státuszát. A hosszú haj a harcosok,nemesek és istenek kiváltsága volt és a rövid hajat inkább a rabszolgák és megbélyegzettek hordtak.
Úgy vélték, hogy a hajnak varázs ereje van.
A hajápolással kapcsolatos első feljegyzés Krisztus előttről származik.
Az egyiptomiak kiszárított halcsontokból készítettek fésűt és kozmetikumaik fejlettek voltak, pl. víz és citrusfélék levének összevegyítéséből sampont állítottak elő, balzsamként pedig olajokat,növényi és állati zsírokat használtak.
Hajukat festették is, erre a célra vastartalmú csergubacsot,indigót és hennát használtak.
Nagyon érdekes, hogy napjainkban ugyanezekre a festési technikákra próbálunk visszatérni.
Hiába a fejlett technika és századokban mérhető különbség, már az őseink is tudták, hogy mi a természetes szépség titka.
Érdekességképpen szeretnék nektek mutatni egy 4 perces videót,ami a haj stílusok evolúcióját mutatja be.


Fésű vagy kefe?Műanyag vagy fém?Természetes vagy szintetikus sörtéjű? Te melyiket választanád?
Tisztában vagy vele, hogy melyik a legkímélőbb a hajad szemszögéből?
Következő bejegyzésemben megtudhatod!Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése